Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Rekonstrukci lůžkového pavilonu Nemocnice AGEL Jeseník nezpomalily ani zářijové povodně

22.10.2024

Rozsáhlá rekonstrukce lůžkového oddělení Nemocnice AGEL Jeseník v hodnotě více než 18,5 milionu korun pokračuje navzdory povodni, která v září postihla Jeseník. Projekt, zahájený na konci letošního srpna, byl sice krátce přerušen, ale hned po několika dnech se vrátil k původnímu harmonogramu s plánovaným dokončením v listopadu 2025.

„Povodně zasáhly Jeseník pouhých pár dní po zahájení rekonstrukce. V té době byly již z lůžkového oddělení odstraněny parapety a kvůli silnému dešti došlo k částečnému zatečení do budovy. Škody nebyly ale nikterak velké. Paradoxně nám pomohlo, že jsme ještě nezahájili opravu střechy, díky čemuž jsme se vyhnuli potenciálně mnohem závažnějším škodám,“ říká Ing. Petr Skipala, vedoucí technického úseku Nemocnice AGEL Jeseník.

 

Navzdory komplikacím způsobeným záplavami se podařilo minimalizovat zpoždění projektu. „Stavební firma měla materiál navezený v areálu nemocnice, který nebyl vodou přímo zasažen. Díky tomu jsme mohli hned v týdnu po povodni pokračovat v práci," uvádí Petr Skipala.

 

Rekonstrukce zahrnuje zateplení pláště budovy, opravu a zateplení střechy, modernizaci systému hromosvodů či výměnu stávajícího osvětlení za úspornější LED světla. „Významným prvkem je fotovoltaická elektrárna umístěná na střeše, která by měla vést k 15% redukci spotřeby elektrické energie,“ zdůrazňuje Skipala.

 

Lůžkový pavilon, v provozu od roku 1983, je klíčovou součástí nemocnice. Poskytuje zázemí pro ambulantní provozy interny, lůžková oddělení chirurgie, interny, dětské oddělení a hemodialyzační stanici. V rámci následné probíhající modernizace dojde také k výměně výtahů, renovaci schodiště a vybudování nového únikového východu. „Celá rekonstrukce a všechny činnosti s ní spojené se musí dělat během provozu nemocnice. S tím souvisí určitá omezení a snížení komfortu. Děkujeme pacientům, návštěvám a také zaměstnancům za pochopení a schovívavost během rekonstrukce,“ dodává vedoucí technického úseku Nemocnice AGEL Jeseník Ing. Petr Skipala.

 

Projekt je spolufinancován Evropskou unií prostřednictvím Operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost.

 

Zpět