Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

AGEL zvítězil v anketě o nejžádanějšího zaměstnavatele mezi studenty v Olomouckém kraji

17.10.2024

Skupina AGEL obsadila první místo v hlasování vysokoškoláků a středoškoláků o titul Nejžádanějšího zaměstnavatele mezi studenty za rok 2024 v Olomouckém kraji. Pro AGEL, lídra v poskytování zdravotní péče v České a Slovenské republice, je to další nezávislé ocenění za práci v personální oblasti a v podpoře vzdělávání v České republice.

"Toto ocenění potvrzuje naše úsilí být atraktivním zaměstnavatelem pro zkušené profesionály i pro mladou generaci vstupující na pracovní trh. V AGELu věříme, že budoucnost zdravotnictví leží v rukou dnešních studentů, a právě proto vytváříme prostředí podporující jejich profesní růst, nabízíme zajímavé pracovní příležitosti a umožňujeme jim naplno rozvinout jejich potenciál," říká HR ředitelka společnosti AGEL Mgr. Lucie Rozbořilová Štěpánková, MBA.

 

Ankety Nejžádanější zaměstnavatel mezi studenty se účastní žáci končících ročníků středních škol a studenti vysokých škol v celé České republice. Kromě celostátních výsledků jsou pak vyhodnocovány preference studentů v rámci místa bydliště či studia, ze kterého vzniká pořadí v krajích. V tom olomouckém letos obsadila skupina AGEL první místo, následována byla společnostmi SSI Schäfer a PRECHEZA.

 

„Anketa se už od roku 2011 řadí mezi naše úspěšné projekty. Celkově dosahuje počet hlasujících každý rok až 5000 respondentů. Vedle samotného pořadí zjišťuje výzkum také představy mladých o očekávané mzdě, firemních hodnotách, délce úvazku či flexibilitě pracovní doby,“ dodává Pavel Hulák, ředitel Klubu zaměstnavatelů, který hlasování vyhlašuje. Zaměstnavatelé podle něj tak díky tomu získávají od studentů cennou zpětnou vazbu, jak jejich značku znají a vnímají.

 

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě. Jen v České republice v současné době AGEL provozuje 14 nemocnic, síť poliklinik, síť lékáren, laboratoří, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení. V Olomouckém kraji se jedná o nemocnice v Prostějově, Přerově, Šternberku, Jeseníku či Polikliniku AGEL Olomouc. AGEL mimo jiné úzce spolupracuje s řadou středních zdravotnických škol v regionu a umožňuje studentům praxi ve svých zdravotnických zařízeních. Zdravotníky vzdělává také v AGEL Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické s pobočkami v Přerově, Ostravě a Českém Těšíně.

 

Skupina AGEL se sama angažuje i na trhu práce, například 13. listopadu uspořádá v Olomouci veletrh AGEL Job, který návštěvníkům představí české i slovenské nemocnice ze Skupiny AGEL, nabídne jim zajímavé přednášky z oboru zdravotnictví i odborné praktické workshopy.

 

Zpět