Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Začátek prázdnin se v Nemocnici AGEL Jeseník neobešel bez úrazů. Ošetření potřebovalo přes 90 lidí

10.7.2024

Během červencového prodlouženého víkendu zaznamenala chirurgická ambulance v Nemocnici AGEL Jeseník zvýšené množství úrazů. Personál nemocnice ošetřil celkem 90 pacientů.

Nejfrekventovanějším typem úrazů byly zlomeniny zápěstí a kotníků, nechyběl ani otřes mozku. Žádný z úrazů nebyl natolik komplikovaný, aby byl nutný převoz na jiné specializované pracoviště. Všichni pacienti byli propuštěni do domácího ošetřování, případně stačila krátkodobá hospitalizace.

„Úrazy nejčastěji souvisely se sportováním, kdy řada lidí využila právě prodlouženého víkendu k pohybovým či turistickým aktivitám. Řadě úrazů se dá mnohdy předejít, stačí nosit při sportování helmu a chrániče, což mnoho lidí podceňuje. Také je důležité nepřeceňovat své schopnosti a přizpůsobit jízdu na kole terénu,“ doplnila Veronika Schwarzerová, Dis., zdravotní sestra chirurgické ambulance.

Chirurgická pohotovost v Nemocnici AGEL Jeseník funguje o víkendu a svátcích nepřetržitě, a to na chirurgické ambulanci v přízemí budovy v hlavním vestibulu nemocnice. V týdnu péči o úrazy zajišťuje chirurgická ambulance, a to v čase od 7:00 hodin do 15:30 hodin. V odpoledních hodinách od 15:30 až do 7:00 hodin opět chirurgická pohotovost.

Zpět