Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

V nemocnici AGEL Jeseník se za první půl rok narodilo 97 dětí

2.7.2024

Porodníci Nemocnice AGEL Jeseník pomohli v prvním půlroce letošního roku na svět 47 holčičkám a 50 chlapečkům. Nejvíce miminek se narodilo v lednu naopak nejméně v únoru a březnu. Jedna maminka využila možnost rodit ambulantně.

Rodiče pro své děti volili většinou tradiční jména, nejčastěji to byla Eliška, Jůlie, Matyáš, Jan. Objevila se i netradiční jména Liam, Linus, Athina. Největší porodní váha byla 4716 gramů a nejmenší miminko mělo 1570 gramů.

Gynekologicko-porodní oddělení nabízí rodičkám aromaterapii, vaginální napářku, muzikoterapii. Pro navození klidné atmosféry během porodu je na porodním sále tlumené světlo. „O vaginální napářku mají rodičky zájem, pomáhá ženám uvolnit a připravit porodní cesty,“ říká Mgr. Iva Mašlaňová, vrchní sestra gynekologicko porodního oddělení jesenické nemocnice.

Dále mohou rodičky využít ambulantní porod, což znamená, že mohou být s miminkem propuštěni během pár hodin po porodu. „V tomto roce zatím využila možnost ambulantního porodu jedna maminka,“ dodává Iva Mašlaňová

Porodnice Nemocnice AGEL Jeseník je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelská k dětem. Nemocnice podporuje kojení, poskytuje maminkám bezplatnou laktační poradnu. Budoucí maminky mají možnost v nemocnici navštěvovat předporodní kurzy a také mohou chodit na cvičení pod vedením zkušené lektorky Michaeli Krumpové. Samozřejmostí je přítomnost otce či jiného doprovodu k porodu, a to včetně porodu císařským řezem. Bonding po porodu i po porodu císařským řezem je také možný. Pokud maminka po porodu z jakéhokoli důvodu nemůže, v bondingu ji může zastoupit tatínek.

 

Zpět