Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Bez obav a stresu: Jak předporodní kurzy v Nemocnici AGEL Jeseník mění pohled na porod

4.9.2024

Od tohoto týdne se mohou budoucí rodiče těšit na další sérii předporodních kurzů. Nastávající rodiče na nich získají cenné rady od zkušeného personálu Nemocnice AGEL Jeseník.

Předporodní kurzy jsou čím dál více oblíbené, zejména proto, že umožňují získat nejen potřebné znalosti, ale především snižují obavy a stres z blížícího se porodu. Mezi další výhody patří seznámení se s prostředím a personálem nemocnice, kde budou nastávající maminky rodit. To vše má pozitivní vliv na snížení stresu a obav z neznámého.

Kurzy jsou rozděleny do 5 přednášek a budou trvat až do listopadu. První lekce se věnuje tématu Epidurální analgezie u porodu a dalším možnostem u porodů císařským řezem. Touto lekcí provede budoucí rodiče MUDr. Iveta Poljaková, lékařka z anesteziologicko-resuscitačního oddělení. Dalším tématem předporodních kurzů bude Psychika v těhotenství a po porodu. S touto problematikou seznámí nastávají rodiče provede Mgr. Kamila Jankesová, konzultantka z organizace ÚSMĚV MÁMY. Posledním tématem v září bude přednáška o cvičení v těhotenství
 a o možnosti využití kineziotapingu (tejpování) jako jedné z alternativ úlevy od bolesti zad, otoků dolních končetin a také podpory hojení jizvy po císařském řezu. Následující lekce v průběhu roku, se budou věnovat tématům, jako je bonding a kojení, příprava na porod, spolupráce s porodní asistentkou a lékařem.

„Budoucí maminky mají o předporodní kurzy velký zájem a oceňují také to, že si mohou po skončení jednotlivé lekce prohlédnout porodní sál a novorozenecké oddělení a seznámí se s personálem během kurzu,“ uvádí staniční sestra novorozeneckého oddělení Pavlína Vašinová.

Předporodní kurzy v Nemocnici AGEL Jeseník se pořádají již 6. rokem. „Mezi novější témata předporodních kurzů patří psychika v těhotenství a po porodu a cvičení v období těhotenství s lektorkou Michaelou Krumpovou. Na kurzy chodí v průměru 8 maminek, přednášky máme rozdělené na tři etapy, aby se maminky během těhotenství dozvěděly vše potřebné,“ říká Pavlína Vašinová.

Zájemkyně o kurzy se musí předem objednat na telefonním čísle 723 672 771, cena jedné lekce je 50 Kč a hradí se v den konání kurzu. Tyto kurzy se konají vždy v zasedacím sále v Nemocnici AGEL Jeseník, v suterénu vstupní budovy v 15.30 hodin. Součástí kurzů je i prohlídka porodního sálu a novorozeneckého oddělení. V případě zájmu o prohlídku porodního sálu a novorozeneckého oddělení je možné se domluvit i individuálně. Nemocnice AGEL Jeseník také nabízí maminkám bezplatnou a nepřetržitou laktační poradnu.

 

Zpět