Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Oblíbené předporodní kurzy v Nemocnici AGEL Jeseník se opět otevírají budoucím rodičům

24.1.2024

Nastávající rodiče na Jesenicku se opět mohou těšit z dalšího běhu předporodních kurzů. Získají zde cenné rady od laktační poradkyně, sestry z novorozeneckého oddělení, porodní asistentky, primářky MUDr. Jany Chrastinové a MUDr. Ivety Poljakové - lékařky z anesteziologicko – resuscitačního oddělení.

„První lekce se věnuje tématu Bonding, kojení a šestinedělí, touto lekcí vás provede dětská sestra novorozeneckého oddělení a laktační poradkyně. Další lekce kurzu se věnuje tématu průběh porodu, spolupráce s lékařem během porodu      a sestavení předporodního plánu. V dalších lekcích se dozvíte o epidurální analgezii a způsoby anestézie u císařského řezu. Dalším důležitým tématem bude Psychika v těhotenství a po porodu, tímto tématem vás provede Mgr. Kamila Jankesová konzultantka z organizace ÚSMĚVY MÁMY. Posledním tématem bude cvičení v těhotenství a po porodu, využití kineziotapingu (tejpování) jako ideální volbou od úlevy od bolesti zad, otoků dolních končetin, podpora hojení jizvy po císařském řezu,“ vyjmenovává obsah Pavlína Vašinová, staniční sestra novorozeneckého oddělení Nemocnice AGEL Jeseník.

O předporodní kurzy je mezi nastávajícími maminkami čím dál větší zájem. „Maminky oceňují především to, že si mohou prohlédnout prostředí ve kterém budou rodit, seznámí se s personálem během kurzu, dodává“ sestra Pavlína Vašinová.

Kurzy jsou rozdělené na tři okruhy, další dva okruhy předporodních kurzů začínají v dubnu a v září. Zájemkyně o kurzy se musí předem objednat na telefonním čísle 723 672 771, cena kurzu je 50 KČ za jednu lekci, hradí se v den konání kurzu. Na kurz mohou nastávající maminky přijít i s doprovodem. Kurzy budou probíhat vždy v Zasedacím sále v Nemocnici AGEL Jeseník, v suterénu vstupní budovy, vždy v čase 15:30 hodin. Po ukončení jednotlivých kurzů je možná prohlídka porodního sálu a novorozeneckého oddělení.

Zpět