Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice AGEL Jeseník nabízí rodičkám novinku v podobě Multitrac systému

26.5.2023

V rámci rozšíření nabídky služeb pořídila pro rodičky Nemocnice AGEL Jeseník Multitrac systém, který rozšíří poskytování kvalitní péče rodičkám, včetně doprovodu.

„Jedná se o zařízení, které mohou rodičky využívat v průběhu první doby porodní k zaujímání úlevových poloh, k uvolnění břišních a pánevních svalů a k relaxaci v přestávkách mezi kontrakcemi. Skládá se z porodnické stoličky, liány a podložky,” vysvětluje Mgr. Iva Mašlaňová, vrchní sestra gynekologicko porodnického oddělení. Porodní systém umožňuje porod ve vertikální poloze, podporuje přirozenou gravitaci a tím napomáhá k přirozenému průběhu porodu.

Jak novinka funguje? Multitrac je určen nejen pro rodičku, ale i doprovod, který je oporou při porodu, zároveň může maminku masírovat a hladit. Systém umožňuje doprovodu pohodlné místo na stoličce, jako ”dvojposádka”. „Maximální uvolnění svalů pánevního dna a přirozená gravitace jsou u porodu velkými pomocníky. A oba tyto faktory také pomáhají přirozenému porodu,” dodává Mgr. Iva Mašlaňová.

Porodnice Nemocnice AGEL Jeseník je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelská k dětem. Moderní porodní oddělení nabízí budoucím maminkám porodní sály s moderním sociálním zázemím, rodičky také mohou využít možnosti ambulantního porodu a být tak se svým miminkem z nemocnice doma již pár hodin po porodu.

Porodnice preferuje přirozený porod. Rodičky mají k dispozici vaginální napářku, všechny moderní způsoby analgezie v průběhu porodu včetně použití Entonoxu, epidurální analgezie, aromaterapie, muzikoterapie. Je možnost i porodu v hypnóze. Nemocnice zároveň intenzivně podporuje kojení, provozuje bezplatnou laktační poradnu. Porodnice jesenické nemocnice se snaží budoucím maminkám vycházet vstříc ve všech ohledech a ženám nabízí také skupinové cvičení i předporodní kurzy.

Zpět