Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Den zdraví přilákal do Nemocnice AGEL Jeseník malé i velké návštěvníky

19.5.2023

Ve středu 17. května ožil vestibul Nemocnice AGEL Jeseník čilým ruchem. Den zdraví přiblížil dětským i dospělým návštěvníkům práci zdravotníků. Děti absolvovaly hravé dopoledne s kvízy a omalovánkami, dospělí si mohli například nechat změřit krevní tlak či cukr, určit krevní skupinu či otestovat, jak jsou na tom s hygienou rukou.

Den zdraví pořádá Nemocnice AGEL Jeseník tradičně v průběhu května, přičemž letos připadl termín na středu 17. května. Venkovní deštivé počasí sice květen příliš nepřipomínalo, atmosféra ve vestibulu však byla přátelská. Hned úderem desáté dopolední rozjasnil nemocnici příchod dítek z Modré školky v Jeseníku v doprovodu učitelek. Ihned se jich ujaly sestřičky z "domácího" personálu a provedly je stanovišti, kde na ně čekaly nejen kvízy a omalovánky, ale také se mohly nechat zvážit či se poučit o správné technice mytí rukou a hned si pod UV světlem ověřit výsledek. Za každé úspěšně splněné stanoviště dostali malí šikulové razítko do soutěžního listu a po sesbírání všech razítek obdrželi sladkou odměnu i řadu dalších drobných dárečků. Kdo ví, třeba právě první návštěva nemocnice a seznámení s pestrou náplní práce zdravotníků zažehne v předškolácích jiskru zájmu o zdravotnická povolání.

Na své si přišli také dospělí návštěvníci. Těm byla zpřístupněna odběrová místnost, kde si mohli nechat změřit hodnoty krevního tlaku, hladinu krevního cukru či si orientačně nechat určit krevní skupinu. Ve vestibulu se pak mohli dozvědět zajímavé informace o dárcovství krve, aktuálním sortimentu inkontinenčních pomůcek nebo si podobně jako dítka zkontrolovat, co prozradí UV světlo o zdánlivě čistých rukou. Ti, kteří se Dne zdraví zúčastnili, taktéž neodcházeli s prázdnou a odnášeli si z nemocnice drobnou pozornost – ať už antistresové srdíčko, bonbón, propisku či dezinfekční ubrousek.

Dění ve vestibulu budilo zvědavost nejen mezi návštěvníky, ale také mezi personálem, který se při průchodu nemocnicí ve volné chvilce nezřídka zastavil a na chvíli se připojil ke kolegům. Den zdraví a jemu podobné akce zvyšují jak povědomí o dění v Nemocnici AGEL Jeseník a aspektech zdraví obecně, tak zpevňují kolegiální vazby a vytváří pestřejší a přívětivější pracovní prostředí.

Závěrečné poděkování patří nejen všem návštěvníkům za účast, ale také sponzorům akce, jimiž byli Česká průmyslová zdravotní pojišťovna a společnost Perfect Distribution.

Zpět