Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Zaměstnanci Nemocnice AGEL Jeseník darovali v rámci Jarní sbírky NADACE AGEL azylovému domu drogerii a kosmetiku

2.5.2023

Zaměstnanci Nemocnice AGEL Jeseník se v letošním roce opět zapojili do jarní charitativní sbírky NADACE AGEL a ukázali, že pomoc potřebným lidem je jim vlastní i mimo pracovní dobu. Rozmanitý sortiment drogistických výrobků, který k prasknutí naplnil několik tašek a krabic, putuje stejně jako vloni ke klientům Azylového domu Boétheia v Jeseníku.

NADACE AGEL se věnuje širokému spektru charitativních projektů, přičemž jarní sbírka v kalendáři akcí zapustila pevně kořeny. "Tradiční charitativní sbírku pořádá NADACE AGEL již od roku 2016. Do této sbírky se pravidelně zapojují jednotlivá zdravotnická zařízení skupiny AGEL, jejichž zaměstnanci přispívají svými dary do vybraných sociálních zařízení z regionu, kde se dané zařízení nachází. Vybrané oblečení, trvanlivé potraviny, drogerie a další jsou pak následně předány potřebným," přibližuje účel sbírky členka správní rady NADACE AGEL Bc. Veronika Dostálová.

Zatímco v loňské jarní sbírce NADACE AGEL sbírali zaměstnanci Nemocnice AGEL Jeseník oděvy a textil, tentokrát shromažďovali drogistické zboží. Do konce března přinášeli pestrý sortiment drogerie a kosmetiky – od mýdel a šamponů, přes zubní pasty a kartáčky, až po deodoranty a předměty osobní hygieny. Kromě výrobků pro dospělé nechyběla ani kosmetika vhodná pro kojence a batolata. Do dobročinné sbírky štědře a ochotně přispěli zaměstnanci všech oddělení a sesbírané množství drogerie bylo nakonec velmi utěšené. Sesbírané zboží bylo stejně jako v případě minulé sbírky předáno jesenickému Azylovému domu Boétheia, který poskytuje příbytek, zázemí a služby ženám, mužům, i osamělým rodičům s dětmi. Dar převzal sám ředitel azylového domu Kamil Archel a poděkoval personálu za jeho nezištnou štědrost.

Jarní sbírka NADACE AGEL není zdaleka jediným dobročinným projektem, na kterém se Nemocnice AGEL Jeseník podílí. Dlouhodobě funguje například spolupráce s Dětským domovem v Černé Vodě. Pro děti, které nemají to štěstí vyrůstat v bezpečném domácím zázemí, připravila nemocnice v minulosti například balíčky ke Dni dětí. Zorganizovala také nákup vánočních dárků, přičemž peníze na ně vybrali sami zaměstnanci v rámci tomboly na vánočním večírku. Děti z domova v Černé Vodě mají navíc každoročně možnost účastnit se letních táborů organizovaných společností AGEL, přičemž pobyt jim plně hradí NADACE AGEL. Spolupráce s Azylovým domem Boétheia se rozvíjí podobně plodným způsobem a není proto vyloučeno, že další sbírka – ať již jarní, či jakákoli jiná – bude opět zacílena na jeho klienty.

Zpět