Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Nemocnice AGEL Jeseník investovala v loňském roce do svého zařízení téměř 45 miliónů korun

13.1.2023

Jesenická nemocnice v roce 2022 významně navázala na kontinuální rozvoj z posledních let, který přináší řadu pozitiv jak pro pacienty, tak pro personál důležitého poskytovatele zdravotních služeb v regionu pod Pradědem. Jednou z nejnákladnějších investicí byla rozsáhlá modernizace pavilonu B za bezmála 15 miliónů korun.

V pavilonu B se v Nemocnici AGEL Jeseník nachází zázemí dětského, chirurgického a rehabilitačního oddělení a také několik ambulancí. „V období od února do konce dubna zde došlo ke kompletní rekonstrukci rozvodů vody a odpadů v lůžkovém pavilonu. Díky tomu byla osazena nová umyvadla, baterie a LED osvětlení na pokojích včetně nových obkladů. Dále byly kompletně zrekonstruovány společné toalety na každém patře a také byly vybudovány na každém patře dva nové nadstandardní pokoje,” potvrzuje Ing. Petr Skipala, vedoucí technického úseku Nemocnice AGEL Jeseník.

„V rámci investic jsme také mysleli na energeticky úsporná opatření, díky kterým byla v lůžkovém pavilonu vyměněna všechna okna, dveře a sestavy na schodištích. Současně byla také provedena rekonstrukce ventilů a termostatických hlavic s centrálním řízením teploty,“ doplňuje Ing. Petr Skipala s tím, že náklady na tato opatření byly bezmála 6 miliónů korun.

Řada investic v roce 2022 směřovala také do nákupu moderních přístrojů, díky kterým se v jesenické nemocnici zkvalitnily například diagnostické možnosti. Od poloviny října 2022 slouží pacientům špičková multidetektorová výpočetní tomografie (CT) v hodnotě více než 20 milionů korun. Nový přístroj má oproti předchozímu rychlejší vyšetření i nižší radiační zátěž. „Jedná se o technicky vyspělé CT, kterých je v současné době instalováno na území České republiky pouze tři kusy,” říká předsedkyně představenstva a primářka gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Jeseník MUDr. Jana Chrastinová a zároveň dodává, že vzhledem k tomu, že nejbližší možná diagnostika je 60 kilometrů vzdálená od Jeseníku, tak se jedná o naprosto nezbytné přístrojové vybavení pro záchranu života. Od října do konce roku vyšetřili na novém CT jeseničtí zdravotníci již 700 pacientů.

Nemocnice také pořídila za bezmála 600 tisíc korun speciální přístroj, díky kterému mohou pacienti podstoupit unikátní nanoskopii neboli nanoartroskopii. Tato metoda se využívá u pacientů k šetrné a rychlé diagnostice i k drobným zákrokům nejen kolenních kloubů.

„Těší nás vzrůstající zájem a důvěra pacientů v jesenickou nemocnici a naše specialisty, i proto považuji rozvoj nemocnice jako prioritní, a to i přes veškerá úskalí, která jsou s tímto spojená. Díky podpoře jediného akcionáře došlo k investicím v řádech set miliónů. Oceňuji zejména úsilí a nadšení všech zaměstnanců naší nemocnice, které vede ke zkvalitnění péče o pacienty,“ dodala závěrem primářka MUDr. Jana Chrastinová.

Zpět