Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

V Nemocnici AGEL Jeseník se za uplynulý rok narodilo 239 dětí

6.1.2023

V loňském roce uvítali zdravotníci Nemocnice AGEL Jeseník celkem 239 dětí. Porodníci přivedli na svět dvoje dvojčátka, 121 děvčat a 118 chlapců.

Rok 2022 uzavřela na gynekologicko-porodnickém oddělení holčička Julia, která se narodila 30. prosince ve 12:54 hodin odpoledne. Prvním miminkem roku 2023 se stal chlapeček, Eliáš přišel na svět 2. ledna v 7:18 hodin.

Rodiče v minulém roce volili pro svá miminka celkem tradiční česká jména. „Mezi holčičkami vládla Eliška, Barbora, Sofie, Anna či Adéla. Mezi nejčastějšími chlapeckými jmény byli Matyáš, Jan, Martin či Filip,” říká Věra Kocianová, hlavní sestra Nemocnice AGEL Jeseník. Rodiče měli zájem i o méně tradiční a nezvyklá jména. V jesenické nemocnici tak zapsali do porodních knih například Timea, Thea, Vivien, Dima, Emir, Atif.

Porodnice Nemocnice AGEL Jeseník je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelská k dětem. Moderní porodní oddělení nabízí budoucím maminkám porodní sály s moderním sociálním zázemím, rodičky také mohou využít možnosti ambulantního porodu a být tak se svým miminkem z nemocnice doma již pár hodin po porodu. Porodnice preferuje přirozený porod. Rodičky mají k dispozici vaginální napářku, všechny moderní způsoby analgezie v průběhu porodu včetně použití Entonoxu, epidurální analgezie, aromaterapie, muzikoterapie. Je možnost i porodu v hypnóze. Nemocnice zároveň intenzivně podporuje kojení, provozuje bezplatnou laktační poradnu. Porodnice jesenické nemocnice se snaží budoucím maminkám vycházet vstříc ve všech ohledech a ženám nabízí také skupinové cvičení i předporodní kurzy.

Zpět