Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Hektický konec roku v Nemocnici AGEL Jeseník. Zdravotníci řešili úrazy na horách i popáleniny od oleje

4.1.2023

Opět hektický závěr roku zažili zdravotníci v Nemocnici AGEL Jeseník, ve které skončilo mnoho turistů a sportovců s úrazy po zimních radovánkách.

„Od soboty 24. prosince do soboty 31. prosince zdravotníci na chirurgické ambulanci ošetřili kolem 150 pacientů. Nejčastěji se jednalo o úrazy kotníků a kolen na lyžích či běžkách,“ informuje zdravotní sestra chirurgické ambulance Veronika Schwarzerová, Dis. s tím, že výjimkou však nebyly ani úrazy hlavy nebo popáleniny od horkého oleje.

Kromě chirurgické ambulance měla napilno také dětská pohotovost a ambulance. Zdravotníci ošetřili celkem 163 dětí a dalších 20 bylo hospitalizováno na dětském oddělení. „Nejvíce děti trápily respirační problémy. Dále pak bolesti břicha, zvracení nebo průjem,“ vysvětluje Blanka Syrovcová, vrchní sestra dětského oddělení a zároveň dodává, že dětské úrazy byly tentokrát pouze ojediněle.

Nemocnice AGEL Jeseník je jediným poskytovatelem akutní lůžkové zdravotní péče v regionu a poskytuje lůžkovou i ambulantní zdravotní péči ve všech základních oborech. Jednotlivá pracoviště sledují nejnovější moderní trendy, jak v diagnostice, tak v léčbě. Spádovou oblastí této nemocnice je bývalý okres Jeseník a sousední oblasti s celkovým počtem okolo 36 000 obyvatel.

Zpět