Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Zdravotníci Nemocnice AGEL Jeseník se během prvního prázdninového týdne nezastavili, evidují přes 200 úrazů

11.7.2022

Se začátkem prázdnin a přílivem turistů do Jeseníků stoupá také počet zraněných pacientů ošetřených v Nemocnici AGEL Jeseník. Během prvního prázdninového týdne evidují zdravotníci přes 200 úrazů.

Nemocnice AGEL Jeseník každoročně během letních prázdnin eviduje skokový nárůst pacientů. Výjimkou není ani letošní rok. „Během prvního prázdninového týdne bylo v chirurgické ambulanci ošetřeno přes 200 pacientů. Jednalo se o úrazy spojené se sportem, ale i zdánlivě nenáročnými rekreačními aktivitami,“ uvedla Veronika Schwarzerová, DiS., zdravotní sestra chirurgické ambulance Nemocnice AGEL Jeseník.

Lékaři jesenické nemocnice proto apelují, že základem při provozování sportovně-rekreačních aktivit by měla být zvýšená opatrnost, nošení ochranných pomůcek, nepřeceňování vlastních sil a schopností. „Nejčastěji zdravotníci ošetřovali úrazy hlavy, hrudníku, ramen nebo kotníků převážně cyklistů a turistů,“ dodává Veronika Schwarzerová, DiS.

Chirurgicko-traumatologická pohotovost Nemocnice AGEL Jeseník funguje o víkendu nepřetržitě, a to na chirurgické ambulanci v hlavním vestibulu nemocnice. V týdnu péči o úrazy zajištuje chirurgická ambulance a vždy ve čtvrtek odpoledne je také k dispozici traumatologická ambulance. V jesenické nemocnici je nepřetržitě k dispozici plně vybavený sál se skiaskopií a také artroskopickou věží k ošetření i náročnějších poranění v úzké spolupráci ortopeda a chirurga.

Zpět