Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Nemocnice AGEL Jeseník připravila speciální Valentýnské darování krve. Příchozí pomohou tím nejcennějším a ještě dostanou dárek

11.2.2022

Chcete si letos netradičně připomenout svátek sv. Valentýna? Máte šanci. Nemocnice AGEL Jeseník připravila na čtvrtek 17. února „Valentýnské darování krve“. V rámci této akce každý, kdo přijde darovat krev na hematologicko-transfuzní oddělení nejenže pomůžete zachránit život druhým, ale získá i drobnou pozornost.

„Noví i pravidelní dárci, kteří přijdou darovat krev ve čtvrtek 17. února, dostanou sladký dárek z domácí produkce. Pro prvodárce, ale také ty, kteří jej přivedou k nám na hematologicko-transfúzní oddělení, máme stálou akci a obdrží další pozornost,“ říká Petra Pospíšilová, vedoucí laborantka hematologicko-transfúzního oddělení Nemocnice AGEL Jeseník s tím, že kapacita odběru je zhruba 50 osob a zájemci o Valentýnské darování krve se mohou objednávat osobně na oddělení nebo telefonicky (584 413 935). „Vzhledem ke koronavirové epidemii budou i letos platit zvýšená bezpečnostní opatření. Platí povinnost nošení respirátorů a desinfekce rukou před vstupem na oddělení. Dárce krve po prodělané infekci covid-19 může darovat krev za 1 měsíc od ukončení izolace nebo karantény,“ připomíná dále Petra Pospíšilová.

„Loni jsme přivítali 32 dárců a 2 prvodárce, kteří vyměnili své pohodlí za ušlechtilý čin, a toho si velmi vážíme. Celkem to bylo 15 litrů krve, což je krásné číslo. Věřím, že letošní bilance mezi svátečními dárci bude stejně uspokojivá a že stávající dárci přivedou i dárce nové,“ dodala závěrem Petra Pospíšilová.

Mimo valentýnský odběr mohou dárci darovat krev v Nemocnici AGEL Jeseník každý čtvrtek od 7:00 do 10:00 hodin, registrace dárců probíhá v čase 6:30 až 8:00. Prvodárci se přijímají mezi 8:00 a 8:30 hodinou, vždy po předchozím objednání.

Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezplatné dárcovství krve zahrnuje lékařské vyšetření, možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, občerstvení a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmů, a to ve výši 3 000 korun za každý absolvovaný odběr.

Zpět