Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

V Nemocnici AGEL Jeseník se za uplynulý rok narodilo 266 dětí

6.1.2022

V loňském roce uvítali zdravotníci Nemocnice AGEL Jeseník celkem 266 dětí. Porodníci přivedli na svět jedny dvojčátka, 144 děvčat a 122 chlapců.

Rok 2021 uzavřel na gynekologicko-porodnickém oddělení chlapeček Adam, který se narodil na silvestra v 11:18 dopoledne. Prvním miminkem roku 2022 se stal opět chlapeček, Eliáš přišel na svět 2. ledna v 12:46 hodin.

Rodiče v minulém roce volili pro svá miminka celkem tradiční česká jména. „Mezi holčičkami vládla Eliška, Tereza, Amále či Beáta. Mezi nejčastějšími chlapeckými jmény byli Daniel, Antonín, Matyáš, Jan,” říká Věra Kocianová, hlavní sestra Nemocnice AGEL Jeseník. Zájem měli rodiče i o méně tradiční a nezvyklá jména. V jesenické nemocnici tak zapsali do porodních knih například Enni, Lareth, Ligia, Cornelia, Santiago, Elis, Letycie.

Porodnice Nemocnice AGEL Jeseník prošla v posledních letech výraznou modernizací a byly pořízeny také zcela nové přístroje. V loňském roce nakoupila nemocnice nové telemetrické CTG, ultrazvuk, pokojové postýlky poslední generace a pořídila nový inkubátor. Maminky se rovněž těší z nadstandardních rodinných pokojů, kde se maminky cítí jako doma. I proto je porodnice v Jeseníku stále vyhledávanější mezi maminkami.

Zpět