Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Úrazy na lyžích i postřelený myslivec na honu. I takový je závěr roku v Nemocnici AGEL Jeseník

30.12.2021

Přes 100 pacientů dorazilo během vánočních svátků na chirurgickou ambulanci Nemocnice AGEL Jeseník, nejčastěji se jednalo o pohmožděniny a zlomeniny. Zdravotníky zaměstnal také jeden kuriózní případ s dobrým koncem. K ošetření do nemocnice dorazil přímo z honu postřelený myslivec.

„Od pátku 24. prosince do středy 29. prosince zdravotníci na chirurgické ambulanci ošetřili kolem 120 pacientů, které trápily zejména pohmožděniny a zlomeniny a to zejména ženy. Výjimkou však nebyly ani otřesy mozku z nočního lyžování, jak tomu bylo například tento týden v úterý večer,” informuje Bc. Veronika Škodová, vrchní sestra chirurgie Nemocnice AGEL Jeseník s tím, že nárůst pacientů není v závěru letošního roku nijak dramatický a neliší se oproti letům předchozím. „A to i za situace, kdy bylo otevřeno městské kluziště,” doplňuje vrchní sestra.

Kromě běžných úrazů, které jsou nejčastěji spojené s oblíbenými zimními radovánkami na horách, byl jeden v uplynulých dnech pro zdravotníky na chirurgické ambulanci nevšední. „Jistě nejzajímavější případ letošních Vánoc, bylo postřelení myslivce na honu za zvěří, které skončilo jen "škrábnutím" v oblasti obličeje,” potvrzuje Bc. Veronika Škodová.

V závěru roku hojně navštěvované Jeseníky čekají oslavy roku 2022 a nemocnice předpokládá, že o víkendu se ambulance opět zaplní. „Lyžařské areály v okolí jsou v provozu, na horách bude plno. Určitě budeme mít více práce, ale snad se nebude jednat o mimořádný víkend a lidé si užijí příchod nového roku ve zdraví,” přeje všem Věra Kocianová, hlavní sestra Nemocnice AGEL Jeseník.

Zpět