Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

V Nemocnici AGEL Jeseník se za uplynulý rok narodilo celkem 323 dětí, o 15 procent více než v předchozím roce

5.1.2021

Celkem 323 dětí se v loňském roce narodilo v Nemocnici AGEL Jeseník, to je o 41 novorozenců více než v roce 2019. Porodníci přivedli na svět dvoje dvojčátka, 159 děvčat a 164 chlapců.

Prvním miminkem roku 2021 byl chlapeček Leoš, který přišel na svět na Nový rok v 7:02 hodin. Jeho maminka, přijela do jesenické nemocnice z nedaleké obce na Javornicku.

Rodiče v minulém roce volili pro svá miminka celkem tradiční česká jména. Mezi holčičkami vládla Ema a Karolína. Mezi nejčastějšími chlapeckými jmény byli Vojtěch a Tobiáš. Zájem měli rodiče i o méně tradiční a nezvyklá jména. V jesenické nemocnici tak zapsali do porodních knih například Yamana, Mattea, Valeriána, Kevina, Damiena, Lejlu, Zoe, Sharon, Melánie či Abigail.

Porodnice Nemocnice AGEL Jeseník prošla v posledních letech výraznou modernizací a je maminkami stále vyhledávanější. Pro zvýšení odborné úrovně byly pořízeny také zcela nové přístroje – laparoskopická věž, kolposkop, resektoskop, ultrazvuk a dvojice kardiotokografů k monitoringu rodiček před porodem. Nemocnice nechala rovněž vybudovat dva nové nadstandardní rodinné pokoje, kde se maminky cítí jako doma. 

Zpět