Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Oblíbené předporodní kurzy Jesenické nemocnice se opět otevírají

9.9.2019

Čtyři lekce s předporodní tématikou určené pro nastávající maminky otvírá znovu na začátku září Jesenická nemocnice, která je člen skupiny AGEL. Rodičky získají nejen kompletní informace o porodu, ale i cenné rady od novorozenecké sestry k problematice kojení. Během kurzu se také naučí dechové i úlevové techniky, dozví se o bondingu a navštíví porodní sál a novorozenecké oddělení. Za celý loňský rok předporodní kurzy navštívilo 67 maminek, za letošní rok zatím 29 maminek.

Na předporodní kurzy, které startují ve čtvrtek 12. září od 15 hodin v zasedacím sálu Jesenické nemocnice, zájemkyně přijdou i bez předchozího nahlášení. Zájemkyně navštěvují a platí vždy za jednotlivé lekce. Kdykoliv je mohou doprovodit i tatínci. Cena každé lekce je 50 korun, které účastnice hradí na místě. V případě dotazů je k dispozici staniční sestra Novorozeneckého oddělení Pavlína Vašinová na čísle 723 672 771.

Kurz má kapacitu 20 maminek a jeho cílem je ulehčit porod rodičkám i porodníkům, ale také připravit rodiče na příchod miminka. „V prvních dvou lekcích přednáší porodní asistentka a lékař o tom, jak se na porod co nejlépe připravit, jak se chovat během něj a co rodičky čeká v šestinedělí. V dalších lekcích se řeší úlevové techniky během porodu, laktace, technika kojení i péče a manipulace s kojencem. Po každé lekci si rodičky mohou prohlédnout porodní sál i pokoje na oddělení,“ popisuje Pavlína Vašinová, staniční sestra Novorozeneckého oddělení Jesenické nemocnice s tím, že všichni lektoři jsou rodičkám k dispozici pro jejich dotazy.

Kromě předporodních kurzů nabízí oddělení také tělocvik pro těhotné, který se koná každé úterý v 14:45 v suterénu vstupní budovy nemocnice za poplatek 30 korun. Gynekologické a porodnické oddělení obhájilo titul Baby Friendly Hospital. Rodičky si mohou mimo jiné během porodu zvolit polohu i pomůcky pro usnadnění porodu, jako jsou balón, žebřiny, žíněnka, hydromasáž, relaxační hudba, aromaterapie, a také mohou využít bezplatnou přítomnost další osoby u porodu. Novorozenecké oddělení, které je součástí prostor Porodnicko-gynekologického oddělení, nepřetržitě provozuje linku laktačního poradenství.

Oddělení gynekologie disponuje vlastním gynekologickým operačním sálem a poskytuje gynekologickým pacientkám kompletní péči jak z hlediska diagnostických a léčebných operačních zákroků, tak vytváření zázemí pro gynekologickou pooperační péči.

Zpět