Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

V Jesenické nemocnici naučí, jak si správně mýt ruce

6.5.2019

Světový den hygieny rukou si dnes připomene speciální akcí pro návštěvníky Jesenická nemocnice, člen skupiny AGEL. Zachraň životy, umývej si ruce – tak zní motto letošní, v pořadí již jedenácté, celosvětové kampaně u příležitosti Světového dne hygieny rukou, kterou pravidelně vyhlašuje Světová zdravotnická organizace.

K mezinárodní osvětové akci se připojuje i Jesenická nemocnice a správný postup mytí a dezinfekce rukou naučí návštěvníky v pondělí 6. května od 8 do 12 hodin. Speciální prezentace i aktivity budou připraveny ve vstupním vestibulu nemocnice.

„Pomocí UV lamy si mohou návštěvníci ověřit, zda provádějí hygienu rukou správně. UV záření odhalí neumytá místa na jejich rukou. Na akci zájemcům nejen připomeneme nejlepší postup mytí i dezinfekce rukou, ale také to, jak často a v jakých případech je dobré si ruce umývat,“ řekla Mgr. Jarmila Rotterová, marketingová pracovnice Jesenické nemocnice s tím, že  důkladné a správné umývání rukou je jednoduchá a přitom nejúčinnější metoda, jak omezit šíření nemocí, jako jsou například virová hepatitida typu A, chřipka, salmonelóza, anebo třeba rotavirové a enterovirové infekce.

Tématem celosvětové kampaně pro rok 2019 je „Clean care for all – it's in your hands“ („Hygiena pro všechny, je to ve Tvých rukou“). Světová zdravotnická organizace vyzývá k dosažení lepšího zdraví a blahobytu pro všechny lidi v každém věku, tak, aby měli přístup ke kvalitním základním službám zdravotní péče a k bezpečným, účinným, kvalitnějším a cenově dostupným základním lékům a vakcínám. Dále iniciátoři kampaně vyzývají zdravotníky v praktikování správné hygieny rukou ve zdravotnických zařízeních, a tím i ke snížení rizika přenosu infekce mezi zdravotníky i pacienty a dávají možnost všem zapojit se aktivně do kampaně WHO.

Zpět