Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Jesenická nemocnice o Velikonocích potěší dárce krve drobnými dárky

12.4.2019

V rámci velikonočního týdne proběhne v Jesenické nemocnici velikonoční odběr spojený s oslavou jara, života, a potažmo i darování života druhým prostřednictvím darování krve. Na všechny dárce krve a krevních složek, kteří přijdou na Zelený čtvrtek darovat krev do Jesenické nemocnice, čeká příjemné velikonoční překvapení. Pro dobrovolníky z řad pravidelných dárců i prvodárců zdravotníci připravili nejen velikonoční dekorace a atmosféru, ale i drobné dárečky.

Velikonoční odběr v Jesenické nemocnici proběhne ve čtvrtek 18. dubna konkrétně od 6:30 do 8 hodin, kdy mohou zájemci přijít na běžný odběr a darovat plnou krev.

„Krev je v řadě případů nezbytná k záchraně lidských životů, bohužel dárců krve je v České republice dlouhodobě nedostatek, a to zejména těch RH negativních. Proto srdečně přivítáme všechny nové dárce, kteří přijdou darovat krev poprvé a rozšíří řady našich pravidelných dárců. Vítáni jsou ale samozřejmě i naši stávající dárci, kterých si velmi vážíme,“ říká MUDr. Alice Kučová, lékařka transfúzního oddělení Jesenické nemocnice.

Důkazem vděčnosti i symbolickou sváteční pozorností budou v rámci velikonočního odběru na hematologicko-transfúzním oddělení Jesenické nemocnice drobné sladké pozornosti pro všechny příchozí. K odběru je však nutné se předem objednat, a to na telefonu 584 413 935.

Dárcem krve může být každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, přičemž vhodnost dárce je ještě vždy individuálně posuzována zdravotnickým personálem. „S sebou k odběru potřebuje každý zájemce jen občanský průkaz a kartičku pojišťovny. Před samotným odběrem je pak dobré se doma lehce najíst, nechodit tedy na lačno, jak se občas prvodárci mylně domnívají, a dodržet dostatečný příjem tekutin,“ dodává lékařka.

Výhodami darování krve je přitom v současnosti nejen dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení a odpočet ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý odběr.

Zpět