Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Nová ortopedická ambulance Jesenické nemocnice nabízí více komfortu i moderní design

21.1.2019

Ortopedická ambulance Jesenické nemocnice nabízí pacientům s ortopedickými obtížemi více komfortu na nové adrese. Ambulance se přestěhovala z hlavní budovy do zmodernizovaných prostor samostatného objektu Medicentra, kde současné prostory nabízejí větší pohodlí pro pacienty i personál. Investice do rekonstrukce prostor a pořízení nových zdravotnických přístrojů přišla na 1,2 milionu korun.

Modernizace prostor trvala přes dva měsíce. „Cílem rekonstrukce bylo vytvořit moderní prostředí odpovídající současným trendům a požadavkům na kvalitní péči pro pacienty ortopedické ambulance. Kromě většího komfortu pro pacienty bylo také zlepšeno materiálně technické zázemí pro zdravotnický personál,“ říká Lubomír Prachař, vedoucí technické správy a zdravotnické dopravní služby Jesenické nemocnice.

V rámci rekonstrukce byla například vyměněna okna a podlahová krytina, pořízen nový nábytek, vyměněna elektroinstalace včetně pořízení nového osvětlení, vybudováno nové sociální zařízení nebo namontována klimatizace.

Do zmodernizované ambulance byl zakoupen nový moderní ultrazvuk, který snadněji odhalí zdravotní problémy u pacientů. „Díky přístroji můžeme odhalit onemocnění měkkých tkání ramene, jako například zánět šlachy dlouhé hlavy bicepsu nebo lézi (prasknutí) šlach tzv. rotátorové manžety ramena. Taktéž na novém přístroji provádíme ultrazvukové vyšetření kyčlí novorozenců a kojenců, tzv. trojí síto,“ sdělil nový primář jesenické ortopedie MUDr. Jaroslav Kotrč.

Součástí nové ortopedické ambulance je navíc i místnost pro infuzní terapii, která zatím v nemocnici nebyla. „Ambulantní infuzní terapie je efektivní a rychlý způsob, jak tělu doplnit látky – zejména vitamíny a antioxidanty - důležité pro metabolický koloběh,“ uvedl primář a dodal, že ortopedická ambulance je otevřená v úterky, čtvrtky a pátky od 8 do 12 hodin, a ve středy od 10 do 15 hodin.

Zpět