Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Jesenická nemocnice zakoupila dvě nové sanitky

11.1.2019

Dvě nové sanitky má aktuálně k dispozici Jesenická nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Moderní sanitní vozy jsou určeny pro převozy pacientů nejen v okrese Jeseník, ale i pro přepravu klientů v rámci celé České republiky. Do sanitních vozů typu VW Transporter 2.0 TDI nemocnice investovala téměř 2,6 milionu korun.

Nové sanitky nahradily vozy, které již byly zastaralé. „Nové sanitky poskytují nadstandardní vybavení a jsou schopny odolávat klimaticky těžším provozním podmínkám okresu. Našim pacientům tak nabízíme jedny z nejmoderněji a nejkomfortněji vybavených sanitních vozů,“ říká vedoucí dopravy Jesenické nemocnice Lubomír Prachař.

Pro vyšší komfort pacientů je zadní část vozu vybavena ztmavenými skly, samostatnou klimatizací s přídavným topením a samostatným odvětráním. Vyšší komfort přepravovaným pacientům dále zajišťují moderní polohovatelná nosítka o nosnosti 250 kilogramů. Nosítka jsou navíc opatřena odnímatelným podvozkem, který umožní obsluze jednodušší manipulaci se samostatnými nosítky v těžce dostupných lokalitách. Bezpečnost jízdy zvyšují systémy ABS + EDS, MSR + ASR, a to především v zimních měsících či za špatného počasí.

„V současné době má nemocnice 5. moderních sanitek,“ dodává Lubomír Prachař s tím, že starší sanitky se mění za nové zhruba po šesti až sedmi letech používaní, nebo při více než 300 tisících najetých kilometrech.

Zpět