Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Pacienti v Jesenické nemocnici volí prezidenta přímo z lůžka

26.1.2018

V celém Česku dnes startuje druhé kolo prezidentských voleb, během kterých miliony Čechů poputují do volebních místností. Za některými občany ale naopak přijdou volební komise osobně. Jako třeba za pacienty v nemocnicích, kteří se do volebních místností jednoduše dostavit nemohou a svůj zájem o volby s předstihem ohlásili. V Jesenické nemocnici půjde tentokrát o více než desítku pacientů, kteří tohoto individuálního přístupu využijí.

V Jesenické nemocnici projevilo zájem o volby z nemocničního lůžka celkem patnáct pacientů, a to převážně z řad seniorů, kteří jsou pacienty Léčebny dlouhodobě nemocných či interního oddělení. Svůj zájem přitom tito pacienti museli ohlásit již s předstihem a přihlásit se do zvláštního seznamu voličů, kteří mohou volit v době hospitalizace v nemocnici i přesto, že nejsou držiteli voličského průkazu.

„Zájem ze strany pacientů o volby je tentokrát značný. Zatímco u prvního kola prezidentských voleb v Jesenické nemocnici nikdo z pacientů zájem neprojevil, nyní se jich hlásí hned 15,“ říká Vladimíra Macková, hlavní sestra Jesenické nemocnice s tím, že finální počet voličů z řad pacientů se může ještě navýšit o osoby, které si vyřídily voličský průkaz a například vědí, že budou během volebních dní plánovaně hospitalizovány. Držitelé voličského průkazu se mohou totiž stále hlásit.

Volební komise dorazí za pacienty Jesenické nemocnice v pátek 26. ledna odpoledne a jednotlivé zájemce osobně obejde, pokoj po pokoji. Pacienti tak budou moci volit skutečně přímo z nemocničního lůžka. 

 

 

Zpět