Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

V Jesenické nemocnici mají nastávající maminky i miminka ideální podmínky

12.1.2018

Nové modernější přístroje, nové sociální zázemí i moderní pomůcky a metody. To vše čeká na nastávající maminky i čerstvě narozená miminka v Jesenické nemocnici, která je členem skupiny AGEL. Nemocnice v posledních dvou letech významně investovala do modernizace prostor porodnice a novorozeneckého oddělení a již v roce 2017 přinesly tyto investice výsledky. V minulém roce se zde narodilo 300 dětí, což je meziroční nárůst o deset procent.

Porodnice Jesenické nemocnice se snaží budoucím maminkám vycházet vstříc ve všech ohledech a ženám nabízí například i skupinové cvičení, předporodní kurzy nebo moderní poporodní bonding. Od roku 2016, kdy se nemocnice stala součástí skupiny AGEL, bylo novorozenecké oddělení vybaveno novými monitory dechu, na gynekologickém oddělení byla kompletně vyměněna okna a oddělení bylo dovybaveno novými lůžky se stolky. „Pro zvýšení odborné úrovně zde byly pořízeny také zcela nové přístroje – laparoskopická věž, kolposkop, resektoskop, ultrazvuk a dvojice kardiotokografů k monitroringu rodiček před porodem,“ vyjmenovává ředitelka nemocnice a primářka gynekologicko-porodnického oddělení Jesenické nemocnice MUDr. Jana Chrastinová.

V červnu 2017 bylo u porodního sálu za sto tisíc korun zrekonstruováno sociální zázemí a právě v těchto dnech prochází rekonstrukcí sociálního zázemí i oddělení gynekologie, které již brzy nabídne ženám ještě komfortnější prostředí při hospitalizaci.

Kromě prostor samotné nemocnice nabízí Jesenická nemocnice péči i v externích ambulancích. V lednu 2017 Jesenická nemocnice otevřela gynekologickou ambulanci v Šumperku, kde poskytuje péči pacientkám ze Šumperska a okolí. Kromě běžné diagnostické a léčebné péče nabízí tato ambulance i specializovanou péči při potížích při močení a poruchách spojených se sestupem rodidel, včetně následného operačního řešení. Budoucí maminky jsou zde pak vyšetřovány nejmodernějším ultrazvukem v hodnotě 1,1 miliónu korun, který kromě klasického snímku nabízí i 3D a 4D zobrazení plodu. Díky spolupráci s Komplexním onkologickým centrem Nemocnice Nový Jičín zajišťuje ambulance pacientkám s nádorovým onemocněním také rychlou komplexní léčbu přímo na tomto specializovaném pracovišti. V současnosti je tato ambulance plně vytížena.

V loňském roce přišlo v porodnici Jesenické nemocnice na svět rovných 300 dětí, což znamená desetiprocentní meziroční nárůst porodnosti. Nejoblíbenějšími jmény pro čerstvě narozená miminka byla ta tradiční, česká. Vůbec nejvíce, celkem osm, přišlo v Jeseníku na svět malých Viktorií. Těsně za ní se umístilo jméno Tomáš, které zvolilo pro své děťátko sedm rodičů a Sofie s Veronikou, kterých bylo celkem šest.

Méně tradiční jméno si pak odnesl první novorozenec roku 2018, malý Tobiáš, který přišel na svět 3. ledna v 8 hodin 20 minut. Chlapec vážil 3670 gramů a měřil 52 centimetrů a jeho maminka přijela do Šumperka rodit z obce Široký Brod, která je od Jeseníku vzdálení 11 kilometrů. Prvnímu miminku a jeho mamince přišli pogratulovat zástupci vedení nemocnice a předali jim drobné dárky. 

Zpět