Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

V Jesenické nemocnici se vloni narodilo 300 dětí

3.1.2018

Celkem 300 dětí se v roce 2017 narodilo v Jesenické nemocnici, která je členem skupiny AGEL. Porodnice tak zaznamenala 10procentní meziroční nárůst porodnosti. Mezi novorozenci byly čtyři páry dvojčat. Na své letošní první miminko však jeseničtí porodníci stále čekají.

Oproti roku 2017 zaznamenali v porodnici Jesenické nemocnice nárůst porodnosti o zhruba 10 %. V roce 2016 se zde evidovali 272 narozených dětí.

Nejoblíbenějšími jmény pro čerstvě narozená miminka byla ta tradiční, česká. Vůbec nejvíce, celkem osm, přišlo v Jeseníku na svět malých Viktorií. Těsně za ní se umístilo jméno Tomáš, které zvolilo pro své děťátko sedm rodičů a Sofie s Veronikou, kterých bylo celkem šest. Petrů a Sebastiánů se pak vloni narodilo shodně pět.

Porodnice Jesenické nemocnice se snaží budoucím maminkám vycházet vstříc ve všech ohledech a ženám nabízí například také skupinové cvičení i předporodní kurzy, které jsou zaměřeny na průběh samotného porodu, ale také šestinedělí, kojení či výživu. Teoretickou přípravu maminek na porod pak v nemocnici zajišťují předporodní kurzy. Od loňského roku mají maminky v Jesenické nemocnici k dispozici zcela nové zrekonstruované sociální zázemí, jehož modernizace vyšla nemocnici na 100 tisíc korun.

 

Zpět