Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Miminka v Jesenické nemocnici v zimě zahřejí nové zavinovačky

27.12.2017

Nové zavinovačky, šitá zvířátka i háčkované panenky získalo tento týden novorozenecké a dětské oddělení Jesenické nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Desítky potřebných věcí vlastnoručně vyrobily a nemocnici darovaly ženy z Patchwork klubu, který je součástí Mohelnického spolku ručních řemesel. Sloužit nyní budou jak nejmenším miminkům těsně po porodu, tak i starším dětem, které v nemocnici stráví například Vánoce.

„To, jak se cítíme, mimořádně ovlivňuje i naše zotavování. Pro děti je přitom příjemné prostředí při pobytu v nemocnici ještě podstatnější, než pro dospělé. Nový zavinovaček, které jsou v dokonalém stavu a navíc jsou krásně vyzdobené veselými motivy, si proto nesmírně vážíme,“ říká Iva Mašlaňová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Jesenické nemocnice.

Podobně záslužnou práci pak odvedou i veselé látkové a háčkované hračky, které se díky měkkosti hodí pro děti všech věkových kategorií. Děti si jimi mohou oživit svou nemocniční postel, ale také se k nim přitulit ve chvílích strachu či nejistoty.

„V neznámém nemocničním prostředí, které navíc často přináší i řadu neznámých situací v podobě vyšetření, je pro děti mimořádně přínosná přítomnost nějakého uklidňujícího prvku, kterým právě hračky mnohdy bývají. Věřím, že získaná zvířátka pomohou mnoha dětem ulehčit jim pobyt v nemocnici,“ uzavírá Iva Mašlaňová s tím, že darované textilní a háčkované předměty si převzali zástupci novorozeneckého oddělení tento týden a již nyní slouží prvním z malých pacientů na oddělení.

 

 

Zpět