Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Druhou nejlepší nemocnicí v Olomouckém kraji? Podle ambulantních pacientů jednoznačně Jesenická nemocnice

11.12.2017

Přestože nejde o příliš velkou nemocnici a poskytuje základní spektrum zdravotní péče, pacienti jsou s ní velmi spokojení. Řeč je o Jesenické nemocnici, která i letos bodovala v celostátním hodnotícím projektu Nejlepší nemocnice ČR 2017. V rámci celonárodní ankety spokojenosti ambulantních pacientů společnosti HealthCare Institute (HCI) obdržela Jesenická nemocnice v rámci Olomouckého kraje druhé umístění žebříčku nemocnic.

Do průzkumu se letos zapojilo 155 nemocnic z celé republiky. Pacienti odpovídali na otázky týkající se kvality péči i chování zaměstnanců, a to například jestli mu byli podány dostatečné informace, přístup zdravotnického personálu, doba čekání na ošetření či značení v nemocnici. „Výborného hodnocení naší nemocnice si velmi vážíme, neboť je to hodnocení, které pochází přímo od pacientů. A právě jejich spokojenost je cílem i smyslem naší práce. I v roce 2018 bude pokračovat Jesenická nemocnice ve zvyšování kvality a bezpečí poskytované péče ke spokojenosti pacientů,“ uvedla ředitelka Jesenické nemocnice MUDr. Jana Chrastinová.

Získané ocenění je dokladem také pro pacienty samotné, že se v Jesenické nemocnici dočkají nejen kvalitní péče, ale především lidského přístupu ze strany personálu.

Moderní přístroje, ultrazvuky, operační stoly i další vybavení. A také 15 lékařů a podobný počet zdravotních sester. To je ve zkratce rok a půl Jesenické nemocnice jakožto součásti zdravotnického holdingu AGEL, který ji loni v únoru odkoupil. Dosud do ní investoval zhruba 35 milionů korun.

Nemocnice například pořídila na gynekologické a chirurgické oddělení laparoskopické věže, kolposkop, resektoskop, ultrazvuk či kardiotokograf (CTG).

Operační sály byly vybaveny novými operačními stoly či stacionárním rentgenovým přístrojem a pro ortopedii atroskopická věž. Na novorozeneckém oddělení slouží nejmenším pacientům nová ventilační jednotka. Kromě moderních přístrojů nemocnice investovala také do zvyšování komfortu svých pacientů, a tak bylo na oddělení interní, chirurgické a gynekologicko-porodnické pořízeno celkem padesát elektricky ovladatelných polohovatelných lůžek i s novými matracemi za dva miliony korun. Po této stránce šla nemocnice výrazně nahoru.

 

 

 

Zpět