Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Jesenická porodnice dostala patchworkové dárečky pro novorozence

26.9.2017

Čerstvě narozená miminka se v porodnici Jesenické nemocnice, která patří do skupiny AGEL, nově nosí v originálních a ručně šitých patchworkových zavinovačkách. Celkem 12 kousků věnovaly do porodnice patchworkářky z jesenického Střediska volného času DUHA.

Každá zavinovačka je jedinečná a originální, neboť patchworkové peřinky vznikají tak, že se nejdříve sešívají různé kousky látek, čímž vzniknou různé obrazce. „Nádherné zavinovačky ocení především čerstvé maminky, které tak nemusí své miminko balit do sice maximálně funkčních, ale vizuálně přeci jen nemocničně sterilních zavinovaček, které jsou na oddělení zdarma k dispozici,“ uvádí vrchní sestra dětského oddělení Jesenické nemocnice Blanka Syrovcová.

V Jesenické porodnici se každý měsíc narodí okolo 20 dětí, jen v měsícI srpnu to bylo celkem 26 novorozenců. Nemocnice se snaží budoucím maminkám vycházet vstříc ve všech ohledech a ženám nabízí mimo jiné také skupinové cvičení i předporodní kurzy. Od června mají maminky k dispozici zcela nové zrekonstruované sociální zázemí, jehož modernizace vyšla nemocnici na 100 tisíc korun.

 

 

 

Zpět