Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Pětinový nárůst porodů oproti loňsku zaznamenali v prvním pololetí v Jesenické nemocnici

3.7.2017

Celkem 159 dětí, tedy o 28 více než ve stejném období roku 2016, přišlo v prvním pololetí letošního roku na svět v Jesenické nemocnici, která je členem skupiny AGEL. Mezi novorozenci bylo celkem 80 děvčat, 79 chlapců a jeden pár dvojčat.

„Nejplodnějším měsícem byl letos zatím leden, kdy k nám přijelo rekordních 37 maminek. Nejméně se naopak rodilo v únoru, kdy jsme asistovali u 15 porodů,“ poodhalila statistiky vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Mgr. Iva Mašláňová s tím, že u chlapečků rodiče volili nejčastěji tradiční česká jména Adam, Antonín, Tomáš, Patrik a Jakub. Mezi děvčaty pak v Jeseníku vedly Emy, Elišky a Viktorie.

Porodnice Jesenické nemocnice se snaží budoucím maminkám vycházet vstříc ve všech ohledech a ženám nabízí také skupinové cvičení i předporodní kurzy. Od června mají maminky v Jesenické nemocnici k dispozici zcela nové zrekonstruované sociální zázemí, jehož modernizace vyšla nemocnici na 100 tisíc korun.  „Nastávajícím rodičům se v naší porodnici snažíme maximálně vycházet vstříc a podporovat je v jejich zájmech i přáních. Jsme proto velmi rádi, že jim nově můžeme nabídnout v rámci našich služeb i příjemné a komfortní sociální zázemí, které nastávající maminky jistě ocení,“ říká primářka gynekologicko-porodnického oddělení Jesenické nemocnice MUDr. Jana Chrastinová.

Jesenická nemocnice se stala členem skupiny AGEL v únoru loňského roku. Od té doby se novému vedení podařilo nemocnici nejen zmodernizovat, ale rovněž stabilizovat po personální stránce. Jen během posledních několika měsíců investovala Jesenická nemocnice do nákupu přístrojového vybavení desítky miliónů korun, například se zakoupila laparoskopická věž, kolposkop, resektoskop, ultrazvuk či kardiotokograf.

 

Zpět