Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Světový den ledvin v Jesenické nemocnici

6.3.2017

Jesenická nemocnice, člen skupiny AGEL, se letos připojuje ke Světovému dni ledvin, který je tradičně vyhlašován na druhý březnový čtvrtek. Všichni lidé, kteří by rádi zjistili, zda nejsou ohroženi onemocněním ledvin, se mohou přijít ve čtvrtek 9. března bezplatně vyšetřit do vstupní haly Jesenické nemocnice, kde jim budou od 8.00 do 16.00 hodin k dispozici pracovníci dialyzačního střediska nemocnice.

Světový den ledvin má za cíl připomenout řadu věcí, třeba to, že nemoc se může plížit tiše, nepozorovaně a bezbolestně. Projeví se až v okamžiku fatálního selhání. Letos je den zaměřen na obezitu, která je závažným rizikovým faktorem rozvoje chronického onemocnění ledvin. Ledviny obézních lidí musí pracovat mnohem intenzivněji, protože jsou na ně kladeny vyšší nároky. Obézní tělo produkuje více zplodin metabolismu a také obsahuje větší množství krve a dalších tělesných tekutin. Trvá-li obezita dlouhou dobu, jsou ledviny soustavně přetěžovány, což může vést k jejich postupnému poškození.

V rámci této osvětové akce nemocnice zájemcům nabídne vyšetření, na jehož základě zdravotníci posoudí riziko onemocnění ledvin - například vyšetření moče a měření krevního tlaku. Odborníci dále všem poradí, jak předcházet zdravotním problémům a případné zdravotní potíže bude moci každý konzultovat přímo s lékaři.

Ke Světovému dni ledvin se kromě Jesenické nemocnice hlásí ve skupině AGEL v Olomouckém kraji také Dialýza Šumperk, Nemocnice Prostějov, Nemocnice Přerov a Nemocnice Šternberk.

 

Zpět