Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Léčebna dlouhodobě nemocných Jesenické nemocnice se otevře veřejnosti

2.3.2017

Po déle než rok trvající rekonstrukci a realizaci sub-projektu v hodnotě dosahující téměř 20 miliónů korun je Léčebna dlouhodobě nemocných Jesenické nemocnice opět připravena přivítat své pacienty. Ještě před tím se oddělení otevře široké veřejnosti, která si zdejší prostory může prohlédnout v rámci dne otevřených dveří v úterý 7. března odpoledne.

Díky rekonstrukci došlo ke zlepšení celkového komfortu klientů hospitalizovaných v léčebně dlouhodobě nemocných. „Hospitalizovaní pacienti mají více soukromí a k dispozici jsou jim díky změně dispozic také větší prostory,“ uvedl ředitel Jesenické nemocnice MUDr. Vítězslav Vavroušek, MBA, MPH s tím, že rekonstrukcí prošel také výtah a vstup do budovy.  Projekt počítal také s vybudováním nového zázemí pro rehabilitaci, pokojů pro pacienty v terminálním stádiu života, či zázemí pro obézní pacienty. Kromě stavebních prací projekt zahrnul také pořízení vnitřního vybavení a aktivity spojené se vzděláváním zdravotnického personálu a rozvojem služeb.

Den otevřených dveří se uskuteční v úterý 7. března od 13:15 do 16:00 hodin a bude zpříjemněn hudebním programem, který zajistí hudební uskupení s názvem Sbor Jesenických seniorů (JESEN). Připraveny budou také komentované prohlídky prostor.

Celkové náklady na realizaci projektu dosáhly částky téměř 20 miliónů korun. Projekt s názvem „Kvalitní péče o seniory a dlouhodobě nemocné Jesenicka v bezpečném a lidském prostředí, číslo projektu CH.10/1/016“ byl finančně podpořen z Programu implementace švýcarsko-české spolupráce (Supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union) a na financování se podílel také Olomoucký kraj a Sdružení měst a obcí Jesenicka.

Léčebna dlouhodobě nemocných vznikla v Jesenické nemocnici již v roce 1985 vyčleněním z interního oddělení. Její kapacita je 34lůžek v celkem 14 pokojích.

 

Zpět