Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Babyboom v Jesenické nemocnici

2.2.2017

Obrovský „baby boom“ zaznamenala v měsíci lednu ve své porodnici Jesenická nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Oproti lednu loňského roku, kdy zde přišlo na svět 22 dětí, jich bylo letos ve stejném období téměř dvakrát tolik!

Mezi celkem 38 novorozenci, kteří se letos v lednu narodili v Jesenické nemocnici, bylo 20 chlapců, 18 děvčátek a jeden pár dvojčat. „Z největší dálky k nám přijely maminky z okresu Bruntál, a to až z Karlovic a z Vrbna pod Pradědem,“ uvedla vrchní sestra gynekologie Mgr. Iva Mašláňová s tím, že příliv rodiček personál gynekologicko-porodnického oddělení velmi těší. Kapacitně je oddělení připraveno zvládnout i další nárůst počtu maminek.

Při pohledu do statistik je 38 dětí narozených během jednoho měsíce skutečný rekord, který v nemocnici nepamatují. V průměru zde porodníci pomáhají na svět 22 dětem měsíčně. Nejplodnějším měsícem byl v loňském roce srpen s celkem 30 novorozenci, v roce 2015 to byl shodně se 30 narozenými dětmi měsíc červenec.

„Zvýšený zájem rodiček nás těší. Je to jistě reakce na probíhající pozitivní změny, které v nemocnici po svém vstupu odstartovala společnost AGEL. V nejbližší době dále proběhne na porodnicko-gynekologickém oddělení úprava sociálních zařízení a částečná rekonstrukce porodního sálu. I během této modernizace budeme rodičky i nadále přijímat,“ uvedla gynekoložka a členka představenstva Jesenické nemocnice MUDr. Jana Chrastinová s tím, že cílem všech těchto aktivit je vytvořit příjemné prostředí pro budoucí maminky.

Zpět