Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Aktuální trendy v ortopedii a traumatologii prodiskutují zdravotníci na odborném semináři Jesenické nemocnice

13.1.2017

O nejmodernějších trendech v ortopedii a traumatologii pohybového ústrojí bude ve středu 18. ledna informovat na vzdělávacím semináři Jesenická nemocnice lékaře a zdravotní sestry z regionu. Mezi přednášejícími přitom nebudou jen lékaři Jesenické nemocnice, ale také externí uznávaní odborníci, mezi kterými bude například MUDr. Karel Ročák, lékař Nemocnice Přerov zaměřující se na dětskou ortopedii. Vzdělávání je jednou z klíčových oblastí, na kterou se skupina AGEL, pod kterou nemocnice od února loňského roku spadá, zaměřuje. Od doby, kdy se Jesenická nemocnice stala součástí skupiny AGEL, jde tak již o třetí vzdělávací akci pro zdravotníky pořádanou nemocnicí po mnoha letech odmlky.

„Lednový seminář je zaměřen na ortopedii a traumatologii, a to jak z pohledu lékaře, tak i sestry. Poprvé po mnoha letech tedy pořádáme v Jesenické nemocnici vzdělávací akci, na které jsou účastníky i přednášejícími nejen lékaři, ale i nelékařští zdravotničtí pracovníci,“ prozrazuje MUDr. Jaroslav Kotrč, lékař ortopedické ambulance Jesenické nemocnice, který celou akci zaštiťuje.

Vzdělávací seminář zahrne celkem sedm přednášek, které budou zaměřeny například na moderní trendy v dětské ortopedii, portfolio ortopedické ambulance, začátky ortopedie v Jesenické nemocnici, artroskopie nebo endoprotetiku. Mezi přednášejícími přitom budou jak lékaři a všeobecné sestry Jesenické nemocnice, tak i další odborníci z jiných nemocnic.

„Mezi přednášejícími vystoupí i skutečné kapacity, jako je například MUDr. Karel Ročák z Nemocnice Přerov, jeden z našich předních dětských ortopedů, který v minulosti provedl jako první v České republice unikátní operaci dívky se vzácnou lomivostí kostí speciálním hřebem,“ vyzdvihuje MUDr. Jaroslav Kotrč.

V posledním roce, kdy je Jesenická nemocnice členem skupiny AGEL, jde přitom po dlouhých letech odmlky již o třetí vzdělávací akci pro zdravotníky. Tou první byl dubnový seminář Vybrané kapitoly z medicíny a druhou říjnový Multioborový seminář zaměřený na gynekologii a nukleární medicínu. Aktuální seminář na téma Moderní trendy v ortopedii a traumatologii pohybového ústrojí proběhne ve středu 18. ledna v zasedací místnosti Jesenické nemocnice, a to konkrétně od 16.00 do 18.00 hodin.

„Osobně mě velmi těší, že v nemocnici konečně takovéto vzdělávací akce pořádáme. Vzdělávání je nedílnou součástí zdravotnické profese, protože jen díky znalostem moderních trendů a poznatků můžeme poskytovat našim pacientům kvalitní péči,“ uzavírá Kotrč.

 

Zpět