Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Pacientům Jesenické nemocnice se dostává komfortnějších vyšetření

8.2.2017

Nejmodernějšími přístroji, které umožní co nejšetrnější vyšetření pacientů i průběh samotných zákroků, se úspěšně vybavuje Jesenická nemocnice. Jen během posledních několika měsíců investovala Jesenická nemocnice, která je členem skupiny AGEL, do nákupu přístrojového vybavení 25 miliónů korun. Modernizací průběžně prochází také samotné prostory nemocnice.

 „Nový kabát dostalo gynekologické oddělení, kde byla kompletně vyměněna okna. Oddělení bylo dovybaveno novými lůžky se stolky a pro zvýšení odborné úrovně zde byly pořízeny také zcela nové přístroje – laparoskopická věž, kolposkop, resektoskop, ultrazvuk či kardiotokograf (CTG),“ uvádí gynekoložka a členka představenstva Jesenické nemocnice MUDr. Jana Chrastinová s tím, že v nejbližší době dále proběhne na tomto oddělení úprava sociálních zařízení a částečná rekonstrukce porodního sálu. „I během této modernizace budeme rodičky i nadále přijímat,“ říká MUDr. Chrastinová.

Do Jesenické nemocnice byly rovněž pořízeny nové ultrazvuky, operační sály byly vybaveny novými operačními stoly či stacionárním rentgenovým přístrojem. Na novorozeneckém oddělení slouží nejmenším pacientům nová ventilační jednotka. Vedení nemocnice již zahájilo přípravy dalších investičních projektů. „Dále plánujeme obměnu vybavení pro pracoviště ARO, chirurgické operační sály, interní obory všeobecné i specializované kardiologické péče a akutní a intenzivní interní lůžkovou péči,“ prozrazuje MUDr. Jana Chrastinová.

V těchto dnech je dokončován projekt rekonstrukce Léčebny dlouhodobě nemocných, který zahrnoval obnovu zázemí i vybavení oddělení a významné rozšíření prostor oddělení. „V rámci tohoto projektu jsme se dodatečně rozhodli zrekonstruovat také prostory vstupu do nemocnice. Pacientům se tak omlouváme za nepohodlí spojené se stavbou, ale výsledek jistě všichni ocení. Vše by mělo být hotovo v březnu, na kdy chystáme slavnostní otevření a den otevřených dveří,“ nastiňuje předseda představenstva Jesenické nemocnice MUDr. Vavroušek.

Jesenická nemocnice se stala členem skupiny AGEL v únoru loňského roku. Od té doby se novému vedení podařilo nemocnici nejen zmodernizovat, ale rovněž stabilizovat po personální stránce. Nemocnice posílila o 10 nových plně erudovaných lékařů a 9 všeobecných sester, díky kterým může svým pacientům nabídnout další odbornosti. Nově tak již vznikly tři ambulance – oční, ortopedická a ambulance nutričního terapeuta. „Na náboru nových zaměstnanců, a to především z řad lékařů, však i nadále pracujeme,“ uzavírá MUDr. Jana Chrastinová.

Zpět