Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

V Jesenické nemocnici se loni narodilo 272 dětí

3.1.2017

Celkem 272 dětí se v roce 2016 narodilo v Jesenické nemocnici, která je členem skupiny AGEL. Mezi novorozenci bylo 139 děvčátek, 133 chlapců a čtyři páry dvojčátek. Dlouho na sebe nenechalo čekat ani první miminko letošního roku. Již v 1:05 hodin se v neděli 1. ledna narodil malý Rostislav, jehož mamince dnes kromě vedení Jesenické nemocnice a starosty města Jeseník pogratuloval také hejtman Olomouckého kraje MUDr. Oto Košta.

„Rostislavovi přejeme hlavně pevné zdraví a ať dělá velkou radost nejen mamince, ale celé rodině,“ popřál dnes ředitel Jesenické nemocnice MUDr. Vítězslav Vavroušek, MBA, MPH, paní Martině, první letošní mamince, a kromě dárkového balíčku s praktickými věcmi pro miminko jí předal památeční zlatý přívěšek znamení kozoroha, ve kterém se malý Rostislav narodil, a to s krásnými mírami 3680 gramů a 52 centimetrů. Doma v České Vsi, odkud přijela maminka do Jesenické nemocnice rodit, se na něj už těší tři sourozenci.

V roce 2016 se v Jesenické nemocnici nejvíce rodilo v srpnu, kdy zde přišlo na svět celkem 30 dětí. Nejméně plodným měsíce byl naopak únor s celkem 18 novorozenci. Porodnost se v roce 2016 držela v Jeseníku na stejné úrovni jako předloni, kdy zde přišlo na svět rovněž 272 dětí.

Porodnice Jesenické nemocnice se snaží budoucím maminkám vycházet vstříc ve všech ohledech a ženám nabízí například také skupinové cvičení i předporodní kurzy, které jsou zaměřeny na průběh samotného porodu, ale také šestinedělí, kojení či výživu. Teoretickou přípravu maminek na porod pak v nemocnici zajišťují předporodní kurzy.

 

 

Zpět