Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

V Jesenické nemocnici se v prvním pololetí letošního roku narodilo 131 dětí

1.7.2016

Celkem 131 dětem pomohli na svět v prvním pololetí letošního roku zdravotníci Jesenické nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Mezi novorozenci bylo 59 děvčátek a 72 chlapců.

„Nejplodnějším měsícem byl březen s 25 narozenými miminky, nejméně se pak rodilo v únoru, kdy jsme pomohli na svět 18 dětem,“ poodhalila statistiky vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Mgr. Iva Mašláňová.

Porodnice Jesenické nemocnice se snaží budoucím maminkám vycházet vstříc ve všech ohledech a ženám nabízí také skupinové cvičení i předporodní kurzy, které jsou zaměřeny na průběh samotného porodu, ale také šestinedělí, kojení či výživu. „Cvičení pro těhotné ženy pomáhá udržovat dobrou fyzickou i psychickou kondici v průběhu těhotenství a také je dobrou průpravou k porodu. Je ale zapotřebí, aby cvičení probíhalo pod dohledem odborníků a bylo upraveno tak, aby bylo bezpečné a šetrné pro maminku i miminko,“ vysvětluje Mgr. Iva Mašlaňová s tím, že cvičení pro těhotné v Jesenické nemocnici je vhodné pro ženy ve všech fázích těhotenství.

Teoretickou přípravu maminek na porod pak v nemocnici zajišťují předporodní kurzy, které probíhají jedenkrát měsíčně a jsou vždy věnovány jednomu specifickému tématu.

Zpět