Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Jesenická nemocnice nabízí nastávajícím maminkám cvičení i předporodní kurzy

12.4.2016

Maminky z Jeseníku a okolí se mohou v Jesenické nemocnici, která je členem skupiny AGEL, teoreticky i prakticky připravovat na porod. Nemocnice pravidelně nabízí skupinové cvičení pro těhotné ženy i předporodní kurzy, které jsou zaměřeny na průběh samotného porodu, ale také šestinedělí, kojení či výživu. Nejbližší přednáška na téma fyzioterapie čeká maminky již tento čtvrtek.

„Cvičení pro těhotné ženy pomáhá udržovat dobrou fyzickou i psychickou kondici v průběhu těhotenství a také je dobrou průpravou k porodu. Je ale zapotřebí, aby cvičení probíhalo pod dohledem odborníků a bylo upraveno tak, aby bylo bezpečné a šetrné pro maminku i miminko,“ vysvětluje Mgr. Iva Mašlaňová, vrchní sestra gynekologie Jesenické nemocnice s tím, že cvičení pro těhotné v Jesenické nemocnici je vhodné pro ženy ve všech fázích těhotenství.

V Jesenické nemocnici probíhá cvičení těhotných pod vedením porodní asistentky, a to každé úterý od 14:45 hodin v tělocvičně nemocnice. Délka trvání skupinové lekce je zhruba jedna hodina a cena je třicet korun. „Tělocvična je plně vybavena, jsou zde žíněnky, karimatky i velké míče, takže maminkám stačí už jen pohodlné oblečení a něco k pití,“ doplňuje Mgr. Iva Mašlaňová  s tím, že na cvičení není potřeba se nijak objednávat.

Teoretickou přípravu maminek na porod pak v nemocnici zajišťují předporodní kurzy, které probíhají jedenkrát měsíčně a jsou vždy věnovány jednomu specifickému tématu. „Nyní v dubnu, konkrétně ve čtvrtek 14. dubna, nás čeká přednáška i praktické ukázky na téma fyzioterapie. V květnu se pak budeme věnovat přípravě na porod a kojení. V červnu se pak maminky dozvědí vše o šestinedělí, přednáška se zaměří na péči o novorozence doma. Zvány jsou samozřejmě jak samotné maminky, tak i jejich doprovod,“ říká Mgr. Iva Mašlaňová.

Přednášky v rámci předporodního kurzu startují vždy v 15.00 hodin v jídelně Jesenické nemocnice a jsou vedeny odborníky z daných oborů - ať už lékaři, porodními asistentkami, fyzioterapeuty či nutričními terapeuty. Cena za jednotlivé přednášky je vždy 50 korun a zájemci mohu bez objednávky rovnou přijít v daný termín do nemocnice.

Zpět