Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

AGEL se dnes stal novým majitelem Jesenické nemocnice

1.2.2016

Jesenická nemocnice, spol. s.r.o. má od dnešního dne nového majitele. Stala se jím společnost AGEL a.s. Dnes tuto skutečnost svým podpisem stvrdili zástupci obou zúčastněných stran. Dle vzájemné dohody obou stran nebude cena transakce zveřejněna.

Skupina AGEL je jedním z největších soukromých poskytovatelů zdravotní péče v Evropě. Jen v České republice provozuje celkem 10 nemocnic, 7 poliklinik a další specializovaná pracoviště. „Jesenická nemocnice je tak v pořadí naši čtvrtou nemocnicí v Olomouckém kraji a celkově jedenáctou nemocnicí ve skupině AGEL. Tento krok plně koresponduje se strategií naší společnosti dále růst a rozvíjet se,“ uvádí předseda představenstva společnosti AGEL a.s. MUDr. Ján Dudra, Ph.D., MPH.

Společnost AGEL cítí spoluzodpovědnost za občany Jesenicka, kterým chce nabídnout co nejkvalitnější a komplexní zdravotnickou péči a také zázemí silného a stabilního zaměstnavatele. „Pacienti ani zaměstnanci Jesenické nemocnice nemusí mít ze změny vlastnické struktury obavy. Neplánujeme omezovat provoz oddělení ani spektrum poskytované péče. Naopak plánujeme rozvoj nemocnice a masivní investice,“ doplnil MUDr. Ján Dudra, Ph.D., MPH.

Jako nejúspěšnější česká společnost působící ve zdravotnictví má AGEL již mnohaleté zkušenosti s provozováním zdravotnických zařízení nejen v České republice, ale také na Slovensku. Skupina AGEL poskytuje všem svým pacientům bezplatnou a vysoce odbornou zdravotní péči kontraktovanou se všemi zdravotními pojišťovnami působícími v České republice i na Slovensku.

Každoročně je v nemocnicích skupiny AGEL hospitalizováno více než 170 tisíc pacientů a ambulantně ošetřeno přes 2,5 miliónu osob. S téměř devíti tisíci zaměstnanci je v současnosti skupina AGEL vyhledávaným zaměstnavatelem, který nabízí svým zaměstnancům odborný růst a prostředí pro kvalitní a odbornou profesionální péči.

Zpět