Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Sestra z Nemocnice AGEL Jeseník stříbrná v prestižní soutěži Sestra roku 2023

16.10.2023

Sestřička z Nemocnice AGEL Jeseník Alena Potěšilová obsadila skvělou stříbrnou příčku v prestižní soutěži Sestra roku 2023, kterou každoročně vyhlašuje společnost EEZY Events & Education ve spolupráci s odborným časopisem Zdravotnictví a medicína.

Alena Potěšilová pracuje v jesenické nemocnici už od maturity, kdy nastoupila nainterní oddělení dnešní Nemocnice AGEL Jeseník. Tam postupem času vybudovala se svým týmem endoskopické pracoviště, na kterém působí dodnes. Provádějí se zde gastroskopie a koloskopie a pacienti sem především kvůli příkladnému přístupu personálu jezdí dokonce i z Prahy. „Vážím si tohoto ocenění a přijímám jej s pokorou a velkým díky. Je to pro mě zadostiučinění za dlouholetou práci a výzva do dalších let. Určitě budu ráda sdílet toto ocenění se svou rodinou a svým pracovním kolektivem,“ okomentovala své umístění v anketě Sestra roku 2023 Alena Potěšilová, všeobecná sestra Gastroenterologické ambulance Nemocnice AGEL Jeseník.

„Alenka je srdcem naší interní ambulance, člověk v prvním kontaktu s pacientem. A právě tento první kontakt je pro pacienty nenahraditelným.Vážím si její nesmírné empatie, která je spojena s velmi vysokou odbornou erudicí. Jako lékařka i člověk oceňuji její nesmírně vysoké profesní nasazení při řešení potíží našich pacientů. Je i pomyslným pilířem oddělení, o který se mohu kdykoliv opřít,“ dodává k ocenění ředitelka Nemocnice AGEL Jeseník MUDr. Jana Chrastinová.

Alenu Potěšilovou do soutěže Sestra roku nominovaly její kolegyně, a to především proto, že své povolání skutečně bere jako své poslání, a to již čtyřicátým rokem. A stále ve stejné nemocnici, které je věrná již od maturity. „Být skutečně dobrou sestrou je dar, který nemá každý a který se žádným titulem nedá získat,“ říká k ocenění své kolegyně místopředsedkyně představenstva Nemocnice AGEL Jeseník, a. s. Věra Kocianová. Sestra Alena Potěšilová je podle kolegyň díky svým obrovským zkušenostem nepostradatelnou součástí celého týmu. Jejími silnými stránkami jsou především trpělivost, empatie a nepostrádá sni humor. „Svými vtipnými výroky dokáže odlehčit nejednu složitou situaci a díky tomu se i nepříjemná vyšetření dají zvládnout. Zkrátka dělá všechno pro to, aby se pacienti během výkonu cítili co nejlépe,“ dodává Věra Kocianová.

Zpět