Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Vánoce stráví v Nemocnici AGEL Jeseník sedm desítek pacientů

22.12.2020

Okolo sedmdesáti pacientů bude trávit letošní vánoční svátky na lůžku v Nemocnici AGEL Jeseník. I když se zdravotníci snaží v tomto období propustit do domácí péče na svátky všechny, komu to zdravotní stav dovolí, budou Vánoce v nemocnici trávit ti, kteří musí z důvodu své nemoci být pod neustálým dozorem lékařů a sester. A tím spíše, pokud se jedná o pacienty, kteří leží na covidových jednotkách.

Poslech koled, vánoční výzdoba, zdobení vánočních stromečků, to vše zpestřuje navzdory řádící koronavirové epidemii pacientům v jesenické nemocnici vrcholící advent a blížící se Vánoce. „Na vánoční svátky budou v nemocnici zůstávat především pacienti s dlouhodobými chronickými potížemi na oddělení LDN, dále část pacientů z oddělení ARO, interního, chirurgického, gynekologického, dětského a pacienti z covidové jednotky,“ upřesnila hlavní sestra a členka představenstva Nemocnice AGEL Jeseník Mgr. Markéta Stržínková.

Kromě navození příjemné vánoční atmosféry na odděleních nebudou pacienti ochuzeni o tradiční štědrovečerní večeři. Každý pacient, který není omezen dietou, dostane na večeři smažené rybí filé a bramborový salát. „Pacienti s dietou dostanou upravenou lehčí verzi rybího filé na kmíně s bramborem či bramborovou kaší,“ uzavřela Mgr. Stržínková.

Zpět