Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 584 458 411

O nemocnici

Valentýnský odběr Jesenické nemocnice nabídne dárcům nevšední odměnu

7.2.2020

Svatý Valentýn bývá svátkem láskyplných gest. Tím největším dárkem, který však můžete druhým dát, je dar krve - dar života. Letošní svátek tradičně oslaví i dárci krve z Jesenicka Valentýnským odběrem na transfúzním oddělení Jesenické nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Všichni sváteční dárci, noví i stávající, mohou soutěžit o poukazy do kavárny ENNEA v Jeseníku. Akce platí ve čtvrtek 13. února a je potřeba se k odběru předem objednat.

Kapacita odběru je 40 osob a zájemci o Valentýnské darování krve se mohou objednávat osobně na oddělení nebo telefonicky na čísle 584 413 935. „Dárci k nám přichází s různou motivací. Někdy je přivede zvědavost vyzkoušet si dárcovství, jindy dorazí jako podpora blízkého nebo kamaráda. Ať už jsou důvody jakékoliv, vždy jim bude odměnou záslužný pocit z dobrého skutku a pomoci druhým, který je o to silnější, když se sdílí s partnery, blízkými, kamarády či kolegy,“ říká Renata Hošková, vedoucí sestra transfuzního oddělení Jesenické nemocnice, s tím, že během valentýnského odběru se mohou dárci těšit na zpestření v podobě soutěže.

Dobrovolníci, kteří přijdou darovat krev nebo plazmu ve čtvrtek 13. února na transfúzní oddělení, budou zařazeni do slosování o dvě poukázky v hodnotě 200 korun do kavárny ENNEA v Jeseníku. „Loni jsme přivítali 37 dárců a 2 prvodárce, kteří vyměnili své pohodlí za ušlechtilý čin, a toho si velmi vážíme. Věřím, že letos bude bilance mezi svátečními dárci stejně uspokojivá a že stávající dárci přivedou i své partnery,“ slibuje si Renata Hošková. Mimo valentýnský odběr mohou dárci darovat krev v Jesenické nemocnici každý čtvrtek 7:00 - 10:00, registrace dárců probíhá v čase 6:30 - 8:00, prvodárci se přijímají mezi 8:00 a 8:30 hodinou, ale vždy po předchozím objednání.

Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezplatné dárcovství krve zahrnuje lékařské vyšetření, možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr.

 

Zpět